Intocht Sinterklaas

Deze keer geen tips voor uitjes, updates over Colin of ander soort ideeën, maar een blog die ik schrijf omdat ik zo graag wil onthouden hoe Hailey de intocht van Sinterklaas vond. We hebben de intocht op tv gezien, zijn naar de intocht in Dronten geweest en ook nog eens op papa’s werk een super Sinterklaasfeest. Wat een plezier! Benieuwd hoe Hailey dit ervaren heeft? – Nethanja

Oeps outfit niet compleet.

Wij wonen in het dorp Dronten in Flevoland (vlakbij Walibi) en hier is ook ieder jaar een intocht natuurlijk. Voor Hailey hadden we nog geen muts. Dit had verschillende redenen; ik was het in eerste instantie vergeten, toen dacht ik van ach ze houdt hem toch niet op en ze zal het toch niet missen. Nou dat had ik allemaal mis. Hailey zag andere kindjes met een pietenmuts en vroeg gelijk waar die van haar is. In het dorp aangekomen ging papa dan ook gelijk nog even snel op zoek naar een muts. Nergens wat te vinden, maar uiteindelijk in de etalage van een beddenzaak een muts zien staan. We wonen in een dorp, dus op goed vertrouwen mocht Hailey de muts wel even lenen. Hailey was er klaar voor!

Daar zijn ze!

We moesten nog even wachten, maar op papa’s nek is dat helemaal niet erg. En ja hoor, daar komen ze aan. Hailey zag het gelijk en begon gelijk te zwaaien en te stralen. Natuurlijk is er dan een dansje wat er gedaan wordt en een verhaaltje van de Sint, maar veel leuker is dat de pieten dan naar de mensen toelopen om de kinderen van al het lekkers te voorzien. Wat was het leuk om te zien dat Hailey naar iedere piet toe liep om een high five te geven en dan vol trots met een hand pepernoten terug kwam.

Pietendiploma.

Bij ons in de foyer van het theater was er een heel feest binnen georganiseerd. Je kon een parcours afgaan met glijbaan, balansbalk, een bootje en pakjes in de schoorsteen gooien. Daarna kreeg je natuurlijk een heus pietendiploma.

Ook werd er heel veel gedanst en als Hailey iets leuk vindt, dan is dat het wel. Springen, zwaaien, rennen en de polonaise. Alles kwam voorbij. Hailey kon ook heel goed vertellen hoe ze heet en kwam met een pieten dans diploma met haar naam weer terug bij ons. Hailey heeft genoten van deze middag en daardoor wij ook. Ze was lief geweest dit jaar dus hoefde niet mee in de zak.

Papa’s werk.

Wat een verassing, want we gingen naar papa’s werk. Ook daar is een feest georganiseerd voor de kinderen van de militairen. Zo fijn dat daar aan gedacht wordt. De sint kwam met een tank aan met de pieten er boven op en de Sint binnen. Je moest de kinderen eens zien. Iedereen lachen, roepen en zwaaien. Zo leuk! Hailey is niet bang en liep gelijk naar voren om de Sint gedag te zeggen en ze had geluk. De Sint zei dat ze er zo mooi uit zag en dat ze prachtige bruine ogen had. Ze kreeg een hand van hem en keek mij met fonkelende ogen aan.

Eenmaal binnen gekomen is ze niet bij de Sint weg geweest. Ze was zijn persoonlijke pietje geworden. Zij vertelde wel even een ander kindje dat hij niet op de stoel mocht zitten, want die was van Sinterklaas. Daarna heeft ze een hele tijd vol trots bij hem op schoot gezeten en hadden ze samen hele verhalen. Volgens mij is Hailey gewoon de klets piet.

We mochten per kind voor een bedrag een cadeautje uitzoeken uit het Intertoys boek en dat is door de pieten gegeven. Kinderen blij en toen er gegeten kon worden waren alle kindjes heerlijk met het speelgoed al aan het spelen. In de auto naar huis hadden we er natuurlijk geen kind meer aan. Ze was gesloopt maar wat een geweldige dag was het toch!

Of het dan met zwart geschminkte pieten, snoepjes pieten of regenboog pieten zijn, allemaal helemaal prima wat ons betreft. Wij laten het allemaal lekker gebeuren, want we genieten van al het plezier eromheen en dat we de kinderen zien genieten. Nu nog Sinterklaas vieren met de familie en dan zeggen we tot volgend jaar!

Liefs Nethanja

Een gedachte over “Intocht Sinterklaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s