Zwangerschapsupdate week 37

Iets met laatste loodjes. Spannende tijden en het einde in zicht. Ik ben toegekomen aan de laatste maand van deze zwangerschap. Tijd voor een (denk ik) laatste update over deze zwangerschap!

Zevenendertig weken

Ik kan het me nog zo goed herinneren. Dat we de bekendmakings vlog aan het opnemen waren. En nu, nu zijn we al aan het eind. Zo snel als ik het hier typ. Zo snel is het ook gegaan voor mijn gevoel.

Hoe anders is deze derde zwangerschap ten opzichten van de eerste of tweede?

Hij is vooral heel snel gegaan. Waar ik bij de eerste zwangerschap echt heel bewust naar momenten toeleefde werd ik deze zwangerschap meer geleefd. Tuurlijk kijk je wel uit naar bijvoorbeeld de 20 weken echo. Maar niet meer weken van te voren. Ik leef meer in het nu in plaats van steeds te ver vooruit te denken.

In het nu leven is namelijk al druk genoeg met twee kleintjes om me heen. De struggels zijn nu meer beperkt tot: ‘Krijg ik ze wel optijd op school. Aangekleed en gegeten’ in plaats van: ‘Wat wordt het geboorte pakje van mini 3?’

Maar doordat mijn lichaam toch al voor de derde keer in 5 jaar tijd een kind draagt merk ik wel dat het wat minder soepel gaat. Zo heb ik deze zwangerschap voor het eerst echt veel last van mijn bekken.

Heb je dan wel genoten van deze zwangerschap?

Nou eigenlijk vanaf Oktober toen ik minder ben gaan werken, ben ik meer bewust gaan genieten van dit derde wondertje. Dat was denk ik ook het moment waarop ik de kleine al goed voelde en de misselijkheid etc. weg was. De buik nog niet té groot was en ja, vanaf toen heb ik genoten als een malle.

Nu ik 37 weken zwanger ben geniet ik ook hoor. Maar de buik zit wel echt in de weg en de voorweeën zorgen er toch voor dat ik soms wel onzeker wordt en het liefst alleen nog maar ik een warm bad wil wonen.

De kinderen nu aangekleed en gegeten iedere dag, op tijd afleveren op school is een nog grotere uitdaging dan het ooit geweest is. Donald Duck is er echt niks bij. Ik waggel naar school en eigenlijk doen mijn bekken op dat moment zo zeer dat ik liever stil blijf staan tot iemand me optilt en thuis af zet. Ik ben dan nu ook wel op het punt beland dat ik niet meer weet of ik ze nog 2, 3 of misschien wel 4 weken naar school kan waggelen.

Babyshower

Afgelopen weekend werd ik verrast met mijn babyshower! En die zag ik echt niet meer aankomen. Terwijl ik altijd alles wel doorheb of uitzoek. Maar dit keer echt niet. Het was super leuk en mini is zo verwend!

Spannend

Ja, mega spannend. Ieder moment kan het nu gaan beginnen. Ik ben 37,5 week. Mag nu veilig thuis bevallen. De baby is ‘af’. Hij moet alleen nog even zijn tijd kiezen. Op het schoolplein beginnen mensen in de gaten te houden of ik er wel of niet ben. En ook mijn omgeving begint weer wat meer te appen. 😉 Nou houd ik ze goed op de hoogte over mijn leven via Instagram. Dus kunnen ze lekker daar spieken.

Van mij mag het nog even duren maar Sophia wil het liefste dat hij vandaag komt. Die heeft al lang genoeg moeten wachten vind ze. De tijd zal het leren. Aangezien ik nog nooit langer dan 39 weken zwanger ben geweest zou het zomaar eens kunnen dat deze mini erg snel komt.

Liefs Sanne

 

 

 

2 gedachtes over “Zwangerschapsupdate week 37

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s