Dingen die ik gemist heb tijdens mijn zwangerschap

Negen maanden lang een kleintje dragen in je buik. Niets was me te veel om te laten. Ik was vastbesloten de wondertjes in mijn buik zo veilig mogelijk (binnen mijn bereik) te laten groeien in mijn buik. En dus stopte ik gelijk met roken en drinken en probeerde nog gezonder te gaan leven. Maar natuurlijk zijn er toch een aantal dingen die ik gemist heb tijdens mijn zwangerschap. Ik deel ze vandaag met jullie.

Wijn

Ik steek het niet onder stoelen of banken. (Dat zou zonde zijn van de wijn. HA) Maar ik hou graag van een wijntje. Bij het eten of lekker in de avond op de bank. Wijn is altijd goed. Dus ja, die miste ik echt. Tijdens mijn zwangerschap kan ik het wel laten hoor. Maar dat eerste wijntje in de kraamweek smaakte alsof er een engeltje op mijn tong…

Filet American

Hoewel ik dat normaal helemaal niet zo vaak eet, mis ik het gelijk als ik zwanger ben en niet meer mag. Dus ja, ik de kraamweek zijn er wel drie bakjes filet american doorheen gegaan.

Normaal mijn sokken aan doen

Je vind er uiteindelijk wel een manier voor, een soort handigheid. Alhoewel het alles behalve handig is. Je sokken aan doen. Je staat er normaal niet zo bij stil. Maar met zo’n dikke buik is je sokken en schoenen aandoen best nog wel een uitdaging.

In de nacht kunnen doorslapen

Grapje natuurlijk. Dat kan met baby namelijk ook niet.

Sporten

Ook een grapje uiteraard. Door de lage bloeddruk ben ik in het eerste trimester al gestopt met sporten. Volgende week pak ik het weer op. Hooray.

Een dag zonder maagzuur

Bij alle drie de kindjes last van gehad tijdens mijn zwangerschap. Dozen met Rennies geslikt. En zodra de bevalling achter de rug was, was ook gelijk de maagzuur weg. Heerlijk!

Wijn

Had ik wijn al genoemd?

Carpaccio

Absoluut! Ik denk dat van alles dat ik niet mocht eten ik het meest zin had in carpaccio. Dat heb ik dus de afgelopen weken al héél vaak op. Heerlijk.

Normaal uit de bank opstaan

Maar echt, dit leek helemaal nergens meer op aan het einde van mijn zwangerschap. Rollen, duwen en mezelf er gewoon uit gooien. Uit de bank opstaan was een hel. En nu, hoppa. Nu sta ik gewoon weer normaal op.

Dat was mijn lijstje geloof ik wel. Valt best mee toch? Eigenlijk vond ik alle punten hierboven ook best uit te houden 9 maanden lang. Je weet tenslotte dat het tijdelijk is en waar je het voor doet.

Maar als je me vandaag zoekt. Ik zit te lunchen zonder maaguur, mét filet american én een wijntje. PROOST!

Liefs Sanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s