Waarom ik moeder zijn zo bijzonder vind

Je dag beginnen met een klein snoetje naast je. Een warm klein lichaampje dat onvoorwaardelijk van je houd. Dat van je houd ook al heb je geen make-up op. Vandaag deel ik met jullie waarom ik moeder zijn zo bijzonder vind. Want bijzonder is het!

Laat ik beginnen met..

Ik vind het heel bijzonder om mama te mogen zijn. Ik ben daar ook heel dankbaar voor. Omdat het niet zo vanzelfsprekend is dat iedereen mama mag worden. Van heel dichtbij maak ik mee dat zwanger worden niet lukt. Dat de wens voor een kindje zo groot is en het niet voor je is weg gelegd. Of dat er hulp nodig is bij zwanger raken. Aan alle vrouwen die dit moeten doormaken: Ik wens je heel veel liefde & kracht en deze blog is alles behalve bedoeld om jouw een rotgevoel te bezorgen.

7U8A9948.jpg

Waarom ik moeder zijn zo bijzonder vind

 • Er gaat niets boven je dag beginnen met zo’n vrolijk snoetje om je heen. (Oke, behalve eens in de zoveel tijd wakker worden na een nacht doorslapen in een mooi hotel met manlief)
 • Je hebt meer aan je dag. Want de dagen beginnen nu een stuk vroeger. Uitslapen is er niet meer bij maar zo is er meer van je dag over om van te genieten. (positive thinking!)
 • Natuurlijk de onvoorwaardelijke liefde. Het maakt ook niet uit of je wel of geen make-up op doet of wat langer in die joggingbroek rond loopt. Kinderen houden van je zoals je bent.
 • Als, en dat zeg ik met hoofdletters, ALS ze samen spelen dan smelt ik echt. Hoe lief dat ze dan tegen elkaar doen en elkaar helpen. Sophia (4jaar) en Thiago (2jaar) spelen soms bijvoorbeeld verstoppertje. Thiago is aan de beurt en houd zijn handen voor zijn ogen en telt (in zelfverzonnen taal) tot 10. Toch doet Sophia alsof ze het snapt en hij het helemaal goed doet. Echt fantastisch om te zien. Thiago doet op zijn beurt nog steeds alsof hij verrast is als Sophia voor de 10e keer op dezelfde plek verstopt zit.
 • Iedere dag opnieuw leer ik weer iets nieuws. (Al is het maar dat je uitwasbare stiften niet van de muur af gaan met billendoekjes.)
 • De liefde die je mag voelen voor je kindje. Je denkt echt bij de eerste dat je niet nóg zoveel van een ander kindje kan houden, maar dat kan dus gewoon! In mijn geval dus keer drie. Zo’n rijkdom.
 • Door de kinderen kom ik op plekken waar ik voorheen nog nooit geweest was. Krijspaleizen, kinderboerderijen, pretparken of achter het behang.
 • Ik hoef niet meer alleen voor mezelf te shoppen maar mag ook los gaan voor 3 koters. Niet perse omdat ik nou eenmaal graag geld uit geef aan kleding maar gewoon omdat het noodzakelijk is dat ze met kleding aan de deur uit gaan.
 • Die heerlijke blije gezichtjes als je hun lievelings eten klaar maakt. Of ze een nieuwe pyjama van Elsa krijgen. Onbetaalbaar.
 • Iedere dag maak je weer wat mee. Van een muurtekening door Thiago tot een make-up sessie door dochterlief met jouw goede make-up.

dat_vinden_wij_niet_raar.png

Hard werken

Moeder zijn is echt een fulltime baan. Het is gewoon keihard werken.. En als ik weer opsta na een nacht van 2 uurtjes slaap en voor drie kindjes moet zorgen is dat gewoon gruwelijk zwaar. Vooral als ze elkaar ook nog de hersens inslaan. Maar dan denk ik aan alle punten hierboven en prijs ik me een heel dankbaar en gelukkig mens. Mama van drie! Er is niets mooiers.

Liefs Sanne

 

4 gedachtes over “Waarom ik moeder zijn zo bijzonder vind

 1. Tineke zegt:

  Die liefde is met niets te vergelijken, je kinderen zijn gewoon perfect hoe ze zijn. Ik zou helemaal niets aan ze willen veranderen. Het is zo bijzonder om ze te mogen zien opgroeien tot eigen persoontjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s