Al enkele weken maken we er gebruik van. Het fijne concept van de Familiebox. Koken werd ineens een heel stuk leuker. En we eten gerechten die we voorheen niet kende en nu ineens favoriet zijn. Vandaag deel ik mijn favoriete recept van de Familiebox met risotto.
Wat is de Familiebox
Ik schreef er al eens eerder een blogje over (met kortingscode!) maar nog een keer in het kort bied de Familiebox de service dat je een box kunt samenstellen met gerechten die jij wil en die vervolgens bij je thuis bezorgd. Met alle ingrediënten en een handig recept kaartje. In mijn vorige blog kondigde ik al aan dat ik mijn favoriete recept tot nu toe zou delen en dat is geworden…
Risotto met rucolapesto met knapperige spekjes
Dit heb je ervoor nodig: (voor 3 tot 4 personen)
- 0,75 bouillon blokje (Maggie)
- 1,5 ui
- 200gr cherrytomaten
- 1,5 courgette
- 200gr champignons
- 225gr risottorijst
- Italiaanse kaas
- 50gr rucola
- 45gr cashewnoten
- 1,5 teentje knoflook
- 225gr spekreepjes (voor de Vega variant kun je vega spekjes gebruiken)
- olijfolie, peper & zout
De bereiding
Kook water in de waterkoker en giet met de bouillon in een kom of kan. Snijd de ui fijn en halveer de cherrytomaten. Snijd de courgette in blokjes en de champignons in kwarten.
Bak de ui in een beetje olie in een ruime pan 3-4 min op laag vuur. Voeg de risottorijst toe, bak 1 min mee en blus af met een soeplepel bouillon.. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe aan de pan totdat de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 18-22 min.
Rucolapesto: rasp de Italiaanse kaas. Doe 2/3 van de rucola in een hoge kom met cashewnoten, de Italiaanse kaas en de knoflook (uitgeperst). Voeg 2el olijfolie per persoon en peper en zout naar smaak toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde pesto.
Bak de spekjes in een droge koekenpan voor 2-3 minuten. Voeg hier vervolgens de gesneden courgette en champignons aan toe en bak nog een 4-5 minuten.
Roer de courgette, de champignons, spekreepjes en de cherrytomaten door de risotto heen. Lepel er wat rucolapesto op en bestrooi met de resterende rucola. Serveer dan direct.
En voilà, zelfs al ben je geen keuken wonder zoals ik. Dan nog is dit recept makkelijk te maken en erg lekker! Zelfs de kindjes vinden het hier heel erg lekker. Wil je het gerecht nou vegetarisch maken? Vervang dan gewoon de spekjes door vegetarische spekreepjes.
Eet smakelijk!
Lief Sanne
Wat lekker! 😍
LikeLike