Onze favorieten kinderboeken van dit moment

Het is weer zover. Het is weer Kinderboekenweek. En aangezien ik een groot voorstander ben van voorlezen en een liefhebber ben van kinderboeken, zet ik er hier een aantal voor jullie in de spotlight! Misschien kende je ze nog niet en dan kan ik je nu al vertellen, dit zijn een paar aanraders hoor.

De Bumba ‘flapjes’ boeken

Thiago is dol op Bumba. En dus konden een paar Bumba boekjes niet ontbreken. Maar omdat de boekjes zo vrolijk zijn, fijn lezen en precies lang genoeg zijn hebben we inmiddels zo’n beetje alle boekjes die er zijn. Door de flapjes kunnen kindjes actief meespelen, ontdekken en kijken. Voor de hele jonge kindjes wat ons betreft zeker een aanrader.

7U8A1716

Het grote blote billen boek

Een boek dat we inmiddels kunnen dromen. Ooit leende ik het bij de bibliotheek toen we bezig waren met zinnelijkheid training bij Sophia. Na meerdere keren te hebben geleend kocht ik het uiteindelijk en dat blijkt tot de dag van vandaag een top keuze te zijn geweest. Het boek gaat over billen. Dikke billen, dunne billen, ijzersterke billen en blote billen. Hilarisch en snel uitgelezen. Voor de avonden waarop een kort verhaaltje gewenst is perfect!

Stop Hou Op

Een boek van Woezel en Pip. Een boek dat gaat over pesten en ik vind het zo’n mooi bijzonder boek. Je leert hiermee je kinderen op een leuke wijze dat pesten niet leuk is. Een mooi verhaal over Woezel en Pip die spelen met hun vriendjes in de Tovertuin. Dan valt Charlie in een modderplas. Buurpoes maakt grapjes over hem en Woezel lacht hem uit. En Pip? Die staat erbij en kijkt ernaar. Verdrietig loopt Charlie weg. Tante Perenboom legt de vriendjes uit waarom Charlie zich zo rot voelt. Woezel, Pip en Buurpoes schrikken ervan. Dat was niet de bedoeling! Ze zeggen sorry en al gauw zijn ze allemaal weer vriendjes.

Leerzaam en toegankelijk prentenboek over pestgedrag en hoe daarmee om te gaan binnen de veilige, vertrouwde belevingswereld van de Tovertuin. AANRADER!

Je shopt hem trouwens HIER.

7U8A1713

Ssst Tijger slaapt!

All-time favorite hier in huis! Namelijk Ssst, Tijger slaapt van Britta Teckentrup. Ik schreef er al een keer eerder een blogje over. En nog steeds is dit boek een lievelings. Hij valt nog net niet uit elkaar zovaak is hij al gelezen en beide kindjes kunnen hem dromen. Toch kiezen ze deze nog vaak om uit voorgelezen te worden. Dus ook deze verdient een plekje in de lijst

Wat wil jij later worden?

Dit is een boekje van Nijntje. Het gaat over verschillende beroepen. Door de plaatjes kunnen kindjes echt mee voorlezen en het leert kleintjes veel over verschillende beroepen. Een boekje voor de kleintjes maar zeker leuk om samen te lezen!


 

Niet gesponsord maar een tip van flip: Bij Bol.com vond ik dit. Doe er je voordeel mee. 😉

Kinderboekenweekgeschenk_Haaientanden

 

Het is Kinderboekenweek! Daarom ontvang je van 2 t/m 13 oktober bij besteding vanaf 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken gratis het (digitale) Kinderboekenweekgeschenk ‘Haaientanden’ door Anna Woltz. Bij fysieke boeken sturen we je automatisch het papieren geschenk mee, ook al zie je dat niet terug in je winkelwagentje. Op=op!

 

 

Veel leesplezier!

Liefs Sanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s