Het houten speelgoed van Lilliputiens

Houten speelgoed. Ik hou er zo van! Het heeft zoveel voordelen. Één van onze lievelings merken heeft een houten speelgoed lijn op de markt gezet en wij zijn fan! Ik deel het daarom ook graag met jullie.

Lilliputiens bouwt verder aan haar collectie educatief speelgoed met een prachtige nieuwe serie voor kinderen vanaf 12 maanden, waarmee het merk inspeelt op de ontwikkelingsbehoefte van jonge en iets oudere kinderen. De fijne motoriek en creativiteit worden door het spelen met hout ontwikkeld en gestimuleerd. Hout voelt goed aan en uiteraard is het gebruikte hout FSC*gekeurd. Dus pak die blokken, stapeltoren of wigwam en laat de fantasie de vrije loop. De ontwikkeling volgt vanzelf!

Vijf voordelen van verantwoord houten speelgoed van Lilliputiens:

  1. Houten speelgoed is duurzaam, onverwoestbaar en gaat heel lang mee.
  2. Hout is veilig, de verf is op waterbasis en de figuren zijn gemaakt van FSC* hout.
  3. Houten speelgoed is goed voor de motoriek omdat ‘grove’ stukken hout steeds anders vastgepakt kunnen worden. Bovendien heeft hout een natuurlijk gewicht, in tegenstelling tot plastic bijvoorbeeld, wat zwaar of licht kan zijn. Hierdoor leert het kind iets over gewicht, wat ook de oog-hand coördinatie ten goede komt.
  4. De fantasie wordt geprikkeld doordat de stukken meerdere dingen tegelijk kunnen zijn, de vorm is ‘open’, niet ingevuld. Het voelt ook nog eens fijn aan aangezien hout de temperatuur van de hand aanneemt.
  5. Speelgoed van hout heeft een warme uitstraling, het staat goed in elk interieur.

De hele collectie

De hele collectie bestaat uit verschillende houten items. Zoals de wigwam en indiaantjes. Perfect voor iets oudere kindjes die helemaal op kunnen gaan in hun eigen spel. De stapelpiramide is weer heel erg leuk voor de kleintjes. Vic speelt er echt heel erg leuk mee. Met de Jungle blokken kunnen kindjes van alles bouwen en hun fantasie gebruiken. De puzzel tractor is hier ook een hit! Vic gooit vooral graag met de blokken. Maar Thiago maakt echt de puzzels en speelt met het knuffeltje. En dan is er nog een bouwset auto/tractors. Voor de echte bouwers prachtig natuurlijk.

Tip van Flip voor 5 December!

Wil je nou meer lezen over Lilliputiens? Of de verkooppunten checken? Bekijk dan vooral even de website van Lilliputiens.

Liefs Sanne

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Lilliputiens. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s